Kungen morgonen far vi tillsammans kollektivtrafik mo det schamanistiska berget Inwangsan

Kungen morgonen far vi tillsammans kollektivtrafik mo det schamanistiska berget Inwangsan

Hederlig kungen morgonen ar det vanligt att det finns troende saso kommer narvarand darfor at bega religiosa ritualer bred ett bruten klippvaggarna. Vandringen inleds med nago stu korbana sasom leder op till en futtig tempelomrade darborta e itu Seouls viktigaste shamanistiska altare ligger, sam darborta denna https://gorgeousbrides.net/sv/heta-och-sexiga-brasilianska-flickor/ uraldriga folktro ann utovas.

Vi promenerar cirka 250 hojdmeter uppfor berget langs med stigar sam trappor sam foljer ett bestandsdel av Seouls gamla ringmur tills vi kommer upp samt far ett makalost fornam vy over bota Seoul fran berget. Vi promenera nedfor trappor gallande andra sidan berget samt ges nago chans att fanga nago benstrackare spann ett vattenkalla pa vagen ne. Fullkomligt ar laka bergsvandringen cirka tre kilometer.

Berget ligger blott marklig kilometer nor forsavitt Seouls mest valkanda slott, Gyeongbokgung, samt vi gar vi vanlig kvarter for att ejakulera mo palatset. For vi tar oss in i palatset ater vi lunch i ett angenam galleriomrade.

Gyeongbokgung byggdes allareda ar 1395. Kungen grandiosa Gwanghwamun Plaza strax sy ifall palatset mots vi bruten ett par herrar saso bada ar ett viktig del av Koreas historia. Saken da stolte admiralen Yi Sun Sin saso i e beromt daska 1592 manovrerade ut saken dar japanska flottan, samt den nog viktigaste bruten de dar alla, konung Sejong, saso lag bakom skapandet av det koreanska skriftspraket star bagg staty har.

Vi ser palatset samt fortsatter darpa in i grannskapet saso ligger pa nagon upphojning centru mella de gamla kungapalatsen. Det befinner sig har som overklassen borjade bosatta sig i slutet av 1800-talet. Omradet heter Bukchon, e kulturarv saso Seoul stan varit tillsammans sam finansierat upprustningen itu. Dom speciella byggnad sasom finns narvarande kallas hanok och paminner nago fraktion forsavitt dom aldre omraden i Beijing tillsammans nagon innergard saso omgardas fran boning runtomkring. Nago defilera genom Bukchon visar upp nago riktigt levande samt nytrendig stadsdel tillsammans skoji kafeer sam dynamisk gallerier. Vi promenerar genom detta omrade sam kommer avslutningsvis mo Insadong, Seouls kulturella blodpump. Narvarand finns mangder bruten vackra hantverksbutiker och vanliga tehus.

Dag 4 Suwon, Seoul

Tillsamman tag alternativ tub till Suwon. Farden tar ett minimal timm at Suwon. Suwon befinner si en stad i eget benamning, skada raknas in nar herre snacka forsavit stor-Seoul. Nago dryg miljon folk bor narvarand. Det varje tankt att huvudstaden skulle flyttas succe i slutet bruten 1700-talet, skada det hann aldrig forverkligas fore saken da davarande pa Jeongjo, dog.

Saken dar gamla forsvarsmuren Hwaseong tillsamman slott hann emellertid bliv molnfritt samt ar idag tillsammans gallande UNESCO:s varldsarvslista. Muren befinner sig i ringa man sex kilometer resli sam vi kommer att ga krin laka muren kungen formiddagen. Det finns flertal maktiga portar langs vagen, varav saken dar mest imponerande befinner si sodra stadsporten, Paldalmun. Storre delen fran vandringen hande kungen promenadvanliga gangvagar langs med muren medans den sista delen, postum Paldalmun, befinner si uppfor nagon upphojning som bjuder pa en briljant panorama ovan Suwon.

Vi ater lunch under tu alternativt efter. Darpa anyo till Seoul sam personlig tidrymd kungen eftermiddagen. Antagligen matcha ni gallande att betrakta Seouls kommersiella blodpump Myeong-dong. Exakt spann Seouls anhalt inneha ytterligare nagon uppburen motorvag forvandlats at gangvagar tillsammans vanlig kafeer samt mycke tillsamman vaxtlighe, Seoullo 2017. Eder reseledar stode eder att finn till hur sa ni onskar.

Dag 5 Seoraksan

Villig morgonen lamnar vi Seoul tillsammans personligt omnibuss. Malet ar landets framsta nationalpark, Seoraksan. Det blev landets femte nationaplark nar saken dar grundades 1970. Nationalparken omfattar i ringa man 400 sam befinner sig beromda pro avta karga sam taggiga bergstoppar. Sa narvarand ars amna samt hostlovsskiftningen ha kommit igang arme samt skanke omradet nago hejdlost egendomlig fargprakt.

Bussfarden befinner si 21 mil mo nordostra Sydkorea samt tar ungefar tre timmar. Vi ater lunch spann ankomst samt passar darpa villig att foreta vart forsta vandrin i nationalparken gallande eftermiddagen. Vi foljer ett vattendrag uppstroms vi ett dalsanka dar vi titta dom dramatiska bergen som omger oss kungen bada sidor. Vandringen promenerar langsam uppfor samt inleds med nago gangvag genom skogen for att darpa konverter mo stigar i mer mark mot slutet. Det ar knappast fyra kilometer mo malet saso befinner sig Biseondae, vilket betyder plattformen forut flygande ododliga andar. Det befinner si ett grymt bedarande placering samt narvarand tar vi ett avbrott fore vi atervander samt promenera fler 3-4 km mo vart hotell sasom ligger spann ingangen mot nationalparken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *